Wat is aantrekkingskracht?

02-10-2017 14:23

Aantrekkingskracht is kort door de bocht genomen de klik tussen twee mensen. Er wordt ook wel gesproken van chemie. Verschillende factoren spelen een rol als het aankomt op de aantrekkingskracht tussen twee mensen. Dat betekent dat je er ook invloed op uit kunt oefenen. Of het nu is omdat je een jongen voor je wilt winnen of indruk wilt maken op veel meisjes tegelijk. Als je snapt hoe aantrekkingskracht werkt, dan kun je daar altijd je voordeel mee doen.
 

De factoren die een rol spelen bij aantrekkingskracht

 
Het maakt nogal wat uit of je op je werk in de kantine zit, tussen allemaal zwetende mensen of je bent op het strand met een cocktail in je hand. De omgeving is zeker van invloed wanneer het aankomt op aantrekkingskracht. Een ontspannen of juist een hele spannende omgeving dragen zeker bij aan de chemie tussen twee mensen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld samen moet werken zoals bij teambuilding of wanneer je in een lachwekkende situatie terecht komt.
 
Door ergens af te spreken waar je weet dat je een sfeer kunt creëren die ervoor zorgt dat jullie een band opbouwen, aan intimiteit kunt werken en een date die ontspannen of juist heel spannend is, wat allemaal kan bijdragen aan de chemie die jullie samen voelen.
 
Het uiterlijk speelt zeker ook een rol, al vinden we iemand zeker ook steeds aantrekkelijker, of minder aantrekkelijk, naarmate het karakter bevalt, of niet. Een verzorgd uiterlijk is een must en dat jij je duidelijk makkelijk voelt bij wie je bent, dragen beiden bij aan hoe aantrekkelijk jij voor een ander kunt zijn
 
Wanneer je weet dat  iemand van een bepaalde kledingstijl houdt, dan kun je daar enigszins rekening mee houden, al is het nooit de bedoeling dat je aan jezelf voorbij gaat, maar het is des te leuker als je er dan een draai aan kunt geven waardoor er een combinatie van jullie beider smaak is.
 
Geur speelt een hele belangrijke rol. Sommige mensen vinden parfum en eau de toilet vreselijk en anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Het helpt dus om erachter te komen welke geurtjes jouw date aantrekkelijk vindt. Je vergroot daarmee de kans op aantrekkingskracht.
 
Feromonen zijn de hormonen die mannen afscheiden. Deze worden steeds vaker aan geurtjes en deodoranten toegevoegd. Je kunt ze dus aanvullen door de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Probeer dat voortijdig uit. Niet alle geurtjes ruiken bij iedereen even lekker en je wilt de avond niet stinkend doorbrengen.
 
Aantrekkingskracht is ook te beïnvloeden door je gedragingen naar elkaar toe. Hoe meer jij het gedrag van de ander kopieert, bewust of onbewust, laat zien dat jij oprecht interesse hebt, maar stimuleert ook de aantrekkingskracht die jij op diegene hebt. 
 
Ook ondeugende, vragende en uitdagende blikken beïnvloeden de aantrekkingskracht. Iemand die je recht aankijkt wordt als aantrekkelijker ervaren dan iemand die je niet aan durft te kijken. Een dubbelzinnige opmerking maken en iemand ondeugend of vragend recht aankijken, kan heel erg aantrekkelijk zijn. Ook hier is het belangrijk dat je het niet speelt. Wanneer het als onecht overkomt, dan is het juist een afknapper en kun je het beter helemaal achterwege laten. Niet alles komt tegelijk. Als het goed is, komt er een moment, dat jullie elkaar alleen nog maar aan willen kijken.
 

Wat vinden mannen en vrouwen fysiek aantrekkelijk?

 
Smaken verschillen, maar over het algemeen genomen is er wel een bepaald beeld van wat lichamelijk als aantrekkelijk wordt gezien. Al is het ook zo dat als iemand te veel van deze fysieke kenmerken heeft, dat ook als intimiderend of onbereikbaar kan worden ervaren. En dan werkt het juist weer averechts.
 
Wat vinden mannen aantrekkelijk bij vrouwen
 
 • Het figuur is een van de eerste dingen waar een man naar kijkt, het is dan van de smaak van de man afhankelijk wat als aantrekkelijk wordt ervaren.
 • Afhankelijk van het soort man krijgen dan, in een bepaalde volgorde, de benen, billen en borsten extra aandacht.
 • Kleding, haarstijl, make-up, verzorging en een lekkere geur zijn vervolgens aan de beurt.
 • Als laatste is de gezichtsuitdrukking, een leuke lach en een specifieke schittering in de ogen belangrijk om aantrekkelijk te zijn voor een man.
 
Zoals gezegd zal dit niet voor alle mannen gelden, maar is dit kort door de bocht genomen hoe een man een vrouw bij een eerste indruk beoordeelt.
 
Wat vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen
 
 • Wanneer jij een sprekende blik hebt, waar ondeugd of humor uit straalt, dan maak je zeker indruk op de vrouwtjes. Het gezicht, de glimlach en de ogen van een man trekken de vrouw aan.
 • De uiterlijke verzorging is het tweede wat een vrouw zal opvallen. Dat kan te weinig zijn, maar vergis je niet, dat kan ook te veel zijn.
 • Het figuur zal als volgende de aandacht trekken. Is hij gespierd? Op welke manier gespierd? Hoe groot is hij? De billen vinden veel vrouwen belangrijk.
 • De ene vrouw vindt de kleding van de man belangrijker dan de andere vrouw, maar het is evengoed iets waar een vrouw door aangetrokken wordt, of juist afgestoten.
 
Wat vinden mannen en vrouwen verder aantrekkelijk?
 
Wat vinden mannen aantrekkelijk bij vrouwen
 
 • Spontaniteit, zelfverzekerdheid, vrolijkheid en humoristisch zijn typische eigenschappen van vrouwen waar mannen als een blok voor vallen.
 • Kan ze dan ook nog goed koken, heeft ze hersenen die ze gebruikt, heeft een open en echt karakter, dan is het bijna niet meer te vermijden dat een man zich aangetrokken voelt tot zo'n vrouw.
 • Vrouwelijkheid in gedrag en karakter wordt gezien als een belangrijke aantrekkingskracht. Daar komt ook seksualiteit bij kijken.
 
Wat vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen
 
Een man moet duidelijk veel meer moeite doen om aantrekkingskracht  de vrouw uit te oefenen, als je onderstaande lijst bekijkt.
 
 • Hij moet zelfverzekerd overkomen, maar ook weer niet te arrogant zijn.
 • Hij is zichzelf, heeft een doel in zijn leven, een verantwoordelijkheidsgevoel, kan goed luisteren, toont interesse, maar is wel zelfstandig.
 • Dan scoort hij ook nog goed als hij een dierenvriend is en als hij lief met kinderen omgaat, romantisch kan zijn, maar wel ook beschermend.
 • Dansen, algemene ontwikkeling en mannelijkheid sieren het eisenlijstje verder nog.
 
Aantrekkingskracht
 
De eerste fractie van een seconde dat je aantrekkingskracht voelt, is het moment dat iemand jouw interesse heeft opgewekt. Wil jij zelf meer aantrekkingskracht uit stralen dan is het belangrijk dat jij je er bewust van bent wat andere mensen aantrekt. Dit verschilt per persoon, dus het is een kwestie van goed doorkrijgen hoe jouw doen en laten uitwerking hebben. Wat zijn de factoren die van invloed zijn tussen jou en de ander?
 
Door bewust met aantrekkingskracht bezig te zijn, zul je steeds beter doorkrijgen hoe het werkt en hoe jij nog aantrekkelijker kan zijn voor andere mensen. Dit kan in ieder onderdeel van je leven van toepassing zijn. Niet alleen in relaties, maar ook op het werk en met vrienden en familie.